Ungaria cearta Romania: Maghiarii dau vina pe noi pentru vulnerabilitatea regiunii

Miercuri, 17 Iunie 2015, ora 15:53
899 citiri
Ungaria cearta Romania: Maghiarii dau vina pe noi pentru vulnerabilitatea regiunii

Romania si Croatia nu au facut investitiile necesare in vederea interconectarii la infrastructura de livrare a gazelor naturale, a declarat ministrul maghiar de Externe Peter Szijjarto dupa o intalnire, la Budapesta, cu vicepresedintele Comisiei Europene (CE) Maros Sefcovic.

Europa Centrala si de Est - inclusiv Ungaria - este vulnerabila din punctul de vedere al securitatii energetice, a declarat el dupa intalnire.

Iar faptul ca Romania si Croatia nu au efectuat investitiile necesare pentru construirea interconectorilor retelelor de gaze naturale - in pofida unor acorduri bilaterale si cu Uniunea Europeana (UE) - ingreuneaza lucrarile de construire a infrastructurii, a sustinut oficialul maghiar, potrivit MTI.

Budapesta va face tot posibilul sa raspunda nevoilor in domeniul securitatii energetice a Ungariei si va cauta sa serveasca acestui obiectiv prin interconectarea retelelor de alimentare cu energie electrica din Europa Centrala si de Est, a promis Szijjarto.

Ministrul ...citeste mai departe despre "Ungaria cearta Romania: Maghiarii dau vina pe noi pentru vulnerabilitatea regiunii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ungaria Romania gaze, #Ungaria gaze Romania securitate , #Stiri Macroeconomie