Unda de soc la periferia UE: A doua tara care tremura in fata Brexit

Miercuri, 13 Iulie 2016, ora 08:20
1082 citiri
Unda de soc la periferia UE: A doua tara care tremura in fata Brexit
Foto: Pixabay

Votul pro-Brexit dat la referendum de britanici a provocat ingrijorari in doua mari economii de pe Batranul Continent, iar unii analisti sustin ca tarile de la periferie vor fi lovite puternic de iesirea acestei tari din Uniunea Europeana.

Saptamana trecuta, Italia era vazuta drept "copilul bastard" al Brexit. Jucatorii de pe piata financiara si-au exprimat ingrijorarile legate de efectele pe care votul dat pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana le-ar avea asupra bancilor din tara peninsulara.

Insa acum atentia se indreapta catre Portugalia - si nu numai pentru ca a castigat EURO 2016.

Statul iberic ar putea avea parte de un soc, avand in vedere ca datele macroeconomice nu arata prea bine, relateaza Business Insider.

"Referendumul din UK a lovit sistemul bancar din zona euro, care era deja slabit. Institutiile financiare din Italia sunt 'in bataia pustii', dar situatia din Portugalia incepe sa se incinga", a mentionat Marc Chandler, care conduce divizia de ...citeste mai departe despre "Unda de soc la periferia UE: A doua tara care tremura in fata Brexit" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#portugalia criza brexit, #portugalia criza banci, #portugalia criza financiara , #Stiri Macroeconomie