Un nou tip de porumb modificat genetic ar putea cultivat pe pamantul UE

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 12:45
1378 citiri
Un nou tip de porumb modificat genetic ar putea cultivat pe pamantul UE

Statele membre care se opun cultivarii pe teritoriul Uniunii Europene a unui nou organism modificat genetic, porumbul Pioneer 1507, dezvoltat de companiile DuPont si Dow Chemical, nu au reusit sa blocheze decizia in cadrul Consiliului de Ministri, astfel incat responsabilitatea fost pasata Comisiei Europene.

Desi 19 state s-au exprimat impotriva planului Comisiei de a permite cultivarea porumbului 1507, in timp ce doar cinci state au fost "pentru", iar patru s-au abtinut, opozitia nu a fost suficient de puternica pentru o respingere categorica, informeaza Reuters.

Din punct de vedere tehnic, in cazul esecului unei decizii in cadrul Consiliului de Ministri, in care sunt reprezentate guvernele statelor membre, decizia este aprobata automat de catre Comisie.

Daca Executivul european va aproba Pioneer 1507, acest lucru va pune capat monopolului exercitat in prezent de Monsanto pe piata europeana a organismelor modificate genetic.

Anterior, Uniunea Europeana a mai autorizat doua ...citeste mai departe despre "Un nou tip de porumb modificat genetic ar putea cultivat pe pamantul UE" pe Ziare.com

#UE porumb modificat genetic, #porumb 1507 Europa, #culturi modificate genetic , #Stiri Macroeconomie