Un nou pericol pandeste Europa - problema este in plina desfasurare

Duminica, 19 Ianuarie 2014, ora 08:31
1210 citiri
Un nou pericol pandeste Europa - problema este in plina desfasurare

Pentru o lunga perioada de timp, criza economica din zona euro a fost centrata pe riscul ca vreuna dintre tarile membre sa iasa din uniunea monetara.

Aceasta teama a determinat limitarea investitiilor in tarile periferice ale zonei euro, in timp ce costurile de imprumut pentru guvernele de la Roma, Atena, Lisabona si Madrid au crescut.

In schimb, Germania s-a putut finanta la costuri mai mici, in contextul in care investitorii au cautat refugiul in statele cu o economie solida, scrie Business Insider.

Insa aceste temeri nu mai sunt de actualitate in prezent.

Spania a vandut recent obligatiuni cu maturitate la trei ani la cel mai mic randament din istoria zonei euro. Si alte tari au inregistrat rezultate similare in ultimele zile, odata ce investitorii nu se mai tem de intrarea in incapacitate de plata.

Dar acest lucru nu inseamna ca problemele din zona euro au disparut. Potrivit jurnalistilor de la Business Insider, aceasta inseamna ca exista aici o noua problema, iar ...citeste mai departe despre "Un nou pericol pandeste Europa - problema este in plina desfasurare" pe Ziare.com

#probleme economie Europa, #inflatie mica zona euro, #deflatie zona euro, #crestere economica zona euro , #Stiri Macroeconomie