Un nou gazoduct intre Rusia si Germania? Critici la nivel european: E impotriva obiectivelor UE

Marti, 10 Mai 2016, ora 17:58
1063 citiri
Un nou gazoduct intre Rusia si Germania? Critici la nivel european: E impotriva obiectivelor UE
Foto: Gazprom

Proiectul Nord Stream 2, care presupune construirea celui de-al doilea gazoduct care sa lege Rusia de Germania, este impotriva obiectivelor UE, afecteaza solidaritatea intre statele membre si ar trebui sa fie evaluat din perspectiva geopolitica si economica - acestea au fost criticile unor membrii ai Parlamentului European.

Concluziile au fost prezentate intr-o dezbatere cu comisarul pentru energie, Miguel Arias Canete, luni seara, la Strasbourg, potrivit unui counicat remis Ziare.com.

Mai multi deputati europeni au subliniat ca Nord Stream 2 ar putea sa nu contribuie la obiectivul diversificarii surselor de energie, ci dimpotriva, e posibil sa creasca dependenta de un furnizor, anume Rusia.

Principalul sponsor al acestui proiect este Gazoduct, gigantul energetic al tarii conduse de Vladimir Putin, care a livrat anul trecut 158,6 miliarde de metri cubi de gaze, cu peste 10 mliarde mai mult decat in anul anterior, potrivit datelor oficiale.

Unii deputati europeni au ...citeste mai departe despre "Un nou gazoduct intre Rusia si Germania? Critici la nivel european: E impotriva obiectivelor UE" pe Ziare.com

#Nord Stream 2, #critici gazoduct Rusia Germania, #gazoduct Rusia Germania , #Stiri Macroeconomie