Un indicator de care depinde potentialul de crestere al Romaniei, la cel mai mic nivel din ultimii zece ani

Marti, 25 August 2015, ora 09:28
1188 citiri
Un indicator de care depinde potentialul de crestere al Romaniei, la cel mai mic nivel din ultimii zece ani
Foto: Arhiva Ziare.com

Un indicator de care depinde potentialul de crestere pe viitor al Romaniei se afla la cel mai mic nivel din ultimii zece ani.

In 2014 s-a inregistat cea mai redusa valoare a formarii brute de capital fix (FBCF) raportat la produsul intern brut din acest deceniu, nivelul de 22,0% fiind mai redus chiar decat cel din 2004 (22,4%) si mult sub nivelul record atins in anul 2008, de 36,0% din PIB.

In plus, din 2012 incoace, trendul este descrescator, ceea ce va greva asupra potentialului de crestere pe termen mediu al economiei.

Sursa: CursDeGuvernare.ro

Putina teorie necesara intelegerii

Pentru a putea intelege importanta acestui indicator economic, e musai sa sa facem trimitere la o relatie simpla, care ne prezinta pozitia formarii brute de capital fix (partea covarsitoare a formarii brute de capital) in raport cu PIB.

Sursa: CursDeGuvernare.ro

Mai pe inteles, rezultatul activitatii economice interne plus ce obtinem in plus din schimburile externe pentru consum ...citeste mai departe despre "Un indicator de care depinde potentialul de crestere al Romaniei, la cel mai mic nivel din ultimii zece ani" pe Ziare.com

#indicator crestere Romania, #potential crestere Romania , #Stiri Macroeconomie