Un gigant energetic american, intre ciocan si nicovala: Va demara forajul impreuna cu Rusia?

Duminica, 03 August 2014, ora 16:19
1364 citiri
Un gigant energetic american, intre ciocan si nicovala: Va demara forajul impreuna cu Rusia?
Foto: en.trend.az

Gigantul energetic american Exxon Mobil se afla intre ciocan si nicovala: trebuie sa decida daca va merge inainte cu forajele pe care trebuie sa le faca impreuna cu Rusia sau nu.

Compania ar urma sa inceapa lucrarile la perimetrul Univeristekaia din Marea Kara, un proiect estimat la 450 milioane de dolari, mentioneaza Forbes.

Zacamantul s-ar afla la o adancime relativ mica, de 80 de metri, deci nu ar trebui sa fie dificil de realizat din punct de vedere tehnic.

Insa cele mai mari probleme le vor intampina din cauza climei, avand in vedere ca zona se afla extrem de aproape de Polul Nord, astfel ca pot fora in siguranta doar 70 de zile.

Rusii ii cer lui Putin sa treaca la actiune in ucraina: Apara Noua Rusie!

Rosneft ca partener

Rosneft, cea mai mare companie ruseasca de gaz si petrol, care are legaturi stranse cu Kremlinul, este partenerul Exxon Mobil in acest proiect.

Forajul ar trebui sa inceapa la mijlocul lunii august, astfel ca firma americana trebuie sa se ...citeste mai departe despre "Un gigant energetic american, intre ciocan si nicovala: Va demara forajul impreuna cu Rusia?" pe Ziare.com

#Exxon foraj Rusia, #Exxon partener Rusia, #foraje Rusia, #petrol rusia , #Stiri Macroeconomie