Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Un director de spital nu poate castiga mai mult de 35 milioane de lei

Un director de spital nu poate castiga mai mult de 35 milioane de lei

Ministerul Sanatatii a fixat limitele maxime si minime ale salariilor de baza pentru functiile de conducere din unitatile sanitare. Potrivit ordinului ministerului, salariile de baza pentru functiile de conducere din comitetul director al spitalului, cu exceptia celei de director general adjunct medical, sunt stabilite de Consiliul de Administratie, in limitele aprobate de Ministerul Sanatatii pe tipuri de spitale.In functie de tipul spitalului, de exemplu, spital universitar sau spital clinic de urgenta, un director general va putea avea un salariu de baza intre 14 milioane de lei vechi si 35 de milioane. Un contabil sef din spital va putea primi maximum 30 de milioane, in timp ce directorul administrativ va primi un salariu de baza de cel mult 12 milioane de lei.

Potrivit ordinului Ministerului Sanatatii, pe perioada cat ocupa functia de director general un medic nu va mai putea consulta sau trata pacienti, dar i se va pastra postul neocupat. Programul unui medic aflat in functia de director general va fi de sapte ore zilnic, cand va putea desfasura numai activitati de administrare a unitatii sanitare. Potrivit noilor reguli, medicilor directori generali care sunt si profesori nu li se va pastra postul, dar pot sa-si desfasoare activitatea prin cumul de functii

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 983 ori