Un cunoscut analist economic se revoltă: De ce nu ne facem asigurări direct în Bulgaria? Scandal uriaș pe piața RCA

Joi, 09 Martie 2023, ora 08:59
997 citiri
Un cunoscut analist economic se revoltă: De ce nu ne facem asigurări direct în Bulgaria? Scandal uriaș pe piața RCA

Publicarea de către ASF a noilor tarife RCA, mai mari cu aproximativ o treime decât precedentele, reaprinde scandalul pe piața asigurărilor auto obligatorii.

Cunoscutul analist economic Radu Soviani acuză ASF că poartă o vină directă pentru aceste scumpiri, prin complicitatea la falimentul City Insurance și la problemele de solvabilitate ale Euroins.

În prezent, românii plătesc costuri pentru polițele RCA de trei sau chiar patru ori mai mari decât bulgarii, acuză Radu Soviani.

”Prețuri cvadruple față de Bulgaria”

”Prețul asigurărilor RCA s-a dublat sau chiar triplat în ultimul an și jumatate. ASF creează azi premisele unei noi scumpiri, cu încă o treime. S-a ajuns la situația în care dacă îți iei o mașină nouă, cu motor extrem de mic, de 1200 cmc, să ajungi să plătești RCA și 1700 de lei.

S-a ajuns la prețuri RCA triple sau chiar cvadruple față de prețurile de exemplu, din Bulgaria. S-a ajuns ca românii să se asigure la o companie bulgărească, care să transfere profiturile și banii asiguraților în Bulgaria, în timp ce aici rămân zeci de mii de procese pe instanță.

În aceste condiții, de ce nu ne-am asigura noi direct în Bulgaria, la o treime de preț? De ce să susții reprezentanții unui stat român - ASF și corupții din ASF, care sunt complici la nelegalitățile din asigurări?

Desigur, asta nu este varianta pe care vă sfătuiesc să o alegeți. Aveți și opțiunea - DORMI LINIȘTIT! ASF lucrează pentru tine. Ei chiar dorm liniștiți. Unii procurorii lucrează pentru ei și pentru pensiilor lor speciale.”, a scris Radu Soviani miercuri pe Facebook.

Soviani a acuzat conducerea ASF că a ascuns problemele care au dus la falimentul City Insurance, liderul piaței RCA la momentul falimentului, ce a dus la explozia costurilor cu polițele obligatorii de răspundere auto în România.

”Complicitatea ASF la mușamalizarea indicatorilor”

Mai mult decât atât, ASF ar fi recidivat și cu mușamalizarea problemelor de solvabilitate ale Euroins, companie de asigurări cu capital bulgăresc și actualul lider al pieței, situație care a contribuit de asemenea la creșterea tarifelor RCA.

”Complicitatea conducerii Autorității de Supraveghere Financiară la mușamalizarea indicatorilor de solvabilitate Euroins, cel mai târziu de la 31 martie 2021 (...). În esență, o autoritate a statului mușamalizează situații critice din piața asigurărilor, in ...citeste mai departe despre "Un cunoscut analist economic se revoltă: De ce nu ne facem asigurări direct în Bulgaria? Scandal uriaș pe piața RCA" pe Ziare.com

România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#economie , #Stiri Macroeconomie