Un an de Syriza: Tsipras, hotarat sa reformeze sistemul pensiilor, in pofida tulburarilor sociale

Luni, 25 Ianuarie 2016, ora 09:37
1078 citiri
Un an de Syriza: Tsipras, hotarat sa reformeze sistemul pensiilor, in pofida tulburarilor sociale
Foto: Facebook/Alexis Tsipras

Premierul grec, Alexis Tsipras, a afisat duminica hotararea sa de a duce la bun sfarsit reforma sistemului de pensii, ceruta de creditorii tarii, dar care a relansat nemultumirile sociale.

Reforma sistemului de pensii, pe care guvernul intentioneaza sa o supuna votului in parlament la inceputul lui februarie, "trebuie sa avanseze, este un lucru necesar (...) Dilema este fie sa reformam sistemul de pensii, fie sa il lasam sa se prabuseasca", a declarat Alexis Tsipras in prezenta a 4.000 de simpatizanti adunati pe un stadion din Atena pentru a sarbatori un an de la preluarea puterii, potrivit AFP.

El a promis sa merga totusi "la capat cu dialogul si flexibilitatea" in favoarea categoriilor sociale cele mai afectate de majorarea prevazuta a contributiilor, citand intreprinderile mici si mijlocii, auto-intreprinzatorii si agricultorii.

Premierul Alexis Tsipras a promis un sistem "mai echitabil", reafirmand angajamentul sau de a nu taia din pensiile actuale, "deja reduse cu 40%" de ...citeste mai departe despre "Un an de Syriza: Tsipras, hotarat sa reformeze sistemul pensiilor, in pofida tulburarilor sociale" pe Ziare.com

#Alexis Tsipras reforma Grecia, #un an Syriza Grecia , #Stiri Macroeconomie