Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UE limiteaza pescuitul de cod din Marea Baltica

UE limiteaza pescuitul de cod din Marea Baltica
In incercarea de a reface cultura precara de cod din Marea Baltica, Comisia Europeana a propus reducerea cu 15 la suta a cotei Poloniei la pescuitul de cod, informeaza Xinhua.Conform raportului primit de la agentia poloneza PAP news, cota care urmeaza a fi propusa pentru anul 2007 este de 13.000 de tone, pentru Polonia, cu 2.000 de tone mai putin decat cota pentru anul in curs.
Comisia Europeana, corpul executiv al Uniunii Europene, a precizat ca toate cotele pentru pescuitul de cod ale tarilor din estul Marii Baltice ar trebui reduse de la peste 45.000 de tone la 38.500 de tone. Comisia intentioneaza sa reduca numarul zilelor de pescuit, in Marea Baltica.

Comisia a admis ca cea mai buna cale pentru refacerea stocurilor de cod ar fi introducerea unei interdictii totale a pescuitului de cod, dar a decis a opta pentru reducerea cu 15 la suta, mentinand presiunea economica asupra sectorului cat de putin posibil.

In acelasi timp, Comisia a propus ridicarea cotelor de pescuit la alte tipuri de peste in anul 2007, cum ar fi la hering, lasand cota la calcan neschimbata.

Conform Comisiei, aproximativ 81 la suta din speciile de peste din apele europene sunt pescuiti peste nivelul normal, iar stocurile de cod sunt in scadere cu 10 la suta anual. Grupul de conservare globala World Wildlife Fund a informat ca flotele poloneze pescuiesc aproximativ o treime din totalul codului prins din Marea Baltica.

Raportat la reducerea cotei de pescuit la cod, pescarii polonezi pretind ca stocurile de cod din Marea Baltica sunt de fapt in crestere.


Rompres

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 902 ori