UE acuza Gazprom de abuz de pozitie dominanta pentru a majora pretul gazelor - Compania reactioneaza

Miercuri, 22 Aprilie 2015, ora 22:29
1235 citiri
UE acuza Gazprom de abuz de pozitie dominanta pentru a majora pretul gazelor - Compania reactioneaza
Foto: turkrus.ru

Compania rusa Gazprom a calificat miercuri drept "nefondate" acuzatiile de abuz de pozitie dominanta formulate oficial de Comisia Europeana, dand asigurari ca a respectat strict reglementarile in vigoare si ca a actionat "in conformitate totala cu standardele" din sector.

Seful diplomatiei ruse a denuntat la randul sau practicile "inadmisibile" ale UE fata de Rusia in dosarul energetic, relateaza AFP.

"Gazprom considera ca obiectiile prezentate de CE sunt nefondate", scrie grupul intr-un comunicat, subliniind ca procedura europeana este una in curs.

"Gazprom respecta strict toate normele legilor internationale si legislatiile nationale ale tarilor unde deruleaza afaceri", adauga compania. "Practicile Gazprom pe piata europeana, inclusiv principiile fixarii preturilor, sunt in conformitate totala cu standardele respectate de alti producatori si exportatori de gaze naturale", se mai precizeaza in comunicat.

Compania isi exprima speranta ca "drepturile si interesele sale ...citeste mai departe despre "UE acuza Gazprom de abuz de pozitie dominanta pentru a majora pretul gazelor - Compania reactioneaza" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Gazprom UE pret gaze, #Gazprom abuz pozitie dominanta , #Stiri Macroeconomie