Cine va construi tunelurile lipsă de pe Autostrada Lugoj-Deva. Este o cursă contra-cronometru pentru a nu pierde banii din PNRR

Joi, 22 Septembrie 2022, ora 17:48
1307 citiri
Cine va construi tunelurile lipsă de pe Autostrada Lugoj-Deva. Este o cursă contra-cronometru pentru a nu pierde banii din PNRR
Tunel pe autostrada FOTO: pixabay.com

Șeful CNAIR, Cristian Pistol, a anunțat joi, 22 septembrie, că a fost desemnat câștigătorul pentru proiectarea și finalizarea secțiunilor E și D ale A1 Lugoj-Deva, inclusiv două tuneluri de peste 2 km.

„Asocierea de constructori din România și din Bosnia-Herțegovina SPEDITION UMB S.R.L. – TEHNOSTRADE S.R.L. – SA & PE CONSTRUCT S.R.L. - EURO-ASFALT, are la dispoziție 1,826 miliarde de lei (fără TVA) și 45 de luni (11 luni proiectare și 34 de luni execuție), pentru a finaliza inclusiv tunelurile forate de pe acest Lot”, a anunțat șeful CNAIR, Cristian Pistol.

Licitația pentru acest proiect extrem de întârziat și tergiversat a fost reluată în luna iunie 2022, după ce anterior fosta procedură lansată încă din 2019 (1,4 mld lei) fusese anulată pentru că singura ofertă depusă de o firmă din Turcia fusese declarată neconformă, scrie Hotnews.ro.

Acum, la noua licitație din vara lui 2022, valoarea estimată a contractului a fost mult mărită la circa 2,3 mld de lei. Oferta câștigătoare a fost de 1,8 mld de lei.

Traseul are o lungime de 9.13 km, din care 2,13 km de tunel. Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km și vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platforma de 11,25m.

Contractul va fi finanțat parțial prin PNRR (circa 1 miliard de lei), însă cuprinderea acestui proiect în portofoliul PNRR înseamnă automat și respectarea condiției esențiale ale programului de redresare și reziliență: finalizarea până în 2026. ...citeste mai departe despre "Cine va construi tunelurile lipsă de pe Autostrada Lugoj-Deva. Este o cursă contra-cronometru pentru a nu pierde banii din PNRR" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#autostrada Lugoj Deva, #tuneluri lipsa, #constructie autostrada, #PNRR , #Stiri Macroeconomie