Tudose: FMI a cam gresit, le-am atras atentia. Le-am oferit cifrele oficiale, sa se bazeze pe ele in previziune

Marti, 05 Septembrie 2017, ora 13:23
944 citiri
Tudose: FMI a cam gresit, le-am atras atentia. Le-am oferit cifrele oficiale, sa se bazeze pe ele in previziune
Foto: Arhiva site/Gov.ro

Premierul Mihai Tudose a declarat, marti, ca a chemat FMI la discutii pentru a oferi reprezentantilor Fondului cifrele economice oficiale, in scopul de a le utiliza la previziunea de sfarsit de an pentru Romania, el mentionand ca FMI a "cam gresit" ultimele doua previziuni.

"Am chemat la discutii FMI nu pentru a lua bani, cum deja am inteles ca a inceput sa se auda, ci pentru a vorbi cu domniile lor, impreuna cu ministrul de Finante, sa faca o vizita la ministerul de Finante sa vada exact cifrele, fiindca domniile lor in octombrie fac previziunea de sfarsit de an pe partea financiara a Romaniei", a spus Tudose.

"Dat fiind faptul ca ultimele doua le-au cam gresit, iar Romania nu a functionat asa cum a spus FMI, ci un pic mai bine, ca sa nu mai apara si a treia greseala care chiar ar putea fi interpretata, le-am oferit suportul cifrelor oficiale ale Romaniei, ca sa se bazeze pe ele", a adaugat Tudose.

El a spus ca nu le-a reprosat celor de FMI faptul ca au "gresit" ultimele doua previziuni, dar le-a "atras atentia".

"Nu le-am reprosat, le-am atras atentia. Totusi sunt ditamai organismul si lumea se uita la ceea ce spune FMI. Ultimele doua (previziuni, n.r.) nu prea le-au iesit. Eu nu i-am acuzat de rea-vointa, dar sa fie un pic mai atenti", a spus Tudose, care a aratat ca FMI nu a exprimat ingrijorari privind economia, iar discutiile nu au privit un eventual imprumut.

Premierul a mai aratat ca s-a intalnit, tot marti, si cu reprezentantii Bancii Mondiale, iar discutiile au vizat colaborarea pe viitor, dat fiind faptul ca institutia si-a schimbat echipa de reprezentare in Romania.

"Avem tot sprijinul - si nu pe parte financiara, ci pe parte de suport tehnic pentru marile proiecte strategice ale Romaniei", a spus Tudose despre intalnirea cu reprezentantii BM. ...citeste mai departe despre "Tudose: FMI a cam gresit, le-am atras atentia. Le-am oferit cifrele oficiale, sa se bazeze pe ele in previziune" pe Ziare.com

#Tudose intalnire FMI septembrie 2017, #Tudose FMI prognoza Romania cifre , #Stiri Macroeconomie