Tudose: Cand ai o rectificare pozitiva nu poate fi vorba despre lipsa de bani pentru lefuri si pensii

Vineri, 08 Septembrie 2017, ora 17:44
785 citiri
Tudose: Cand ai o rectificare pozitiva nu poate fi vorba despre lipsa de bani pentru lefuri si pensii
Foto: Arhiva/Captura Digi24

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, la finalul vizitei neanuntate de la Ministerul Apararii Natioanle (MApN), dupa discutii care au durat trei ore, ca atunci cand rectificarea bugetara este una pozitiva "nu poate fi vorba despre lipsa de bani pentru lefuri si pensii", precizand ca informatia vehiculata ca nu ar fi bani "a fost alarma falsa".

"Cand ai o rectificare pozitiva nu poate fi vorba despre lipsa de bani pentru lefuri, pensii. A fost o alarma falsa. Am mai spus-o, o mai spun inca o data: am vorbit, sunt bani", a declarat Mihai Tudose.

Prim-ministrul Mihai Tudose a fost vineri o vizita neanuntata la Ministerul Apararii Nationale, iar surse oficiale au declarat pentru News.ro ca discutiile, care au durat trei ore, s-au axat pe inzestrarea Armatei si pe Institutul Cantacuzino.

Vizita lui Tudose la MApN a avut loc in contextul in care acesta a anuntat joi ca a discutat cu comisarul european Corina Cretu despre situatia Institutului Cantacuzino si exista o solutie de finantare in valoare de 100 de milioane euro pentru dotarea lui din fonduri europene.

Seful Guvernului a precizat ca solutia transformarii in unitate militara ramane valabila, insa exista si o "solutie de finantare, de100 de mil. euro din fonduri europene pentru utilarea la nivel de varf a acestui institut".

La randul sau, ministrul interimar al Apararii, Marcel Ciolacu, a afirmat ca a discutat cu ministrul Sanatatii pentru a elabora un act normativ in acest sens, care va fi prezentat in sedinta de Guvern de saptamana viitoare.

Citeste si Guvernul a anuntat o rectificare pozitiva si o crestere economica mai mare decat cea prognozata ...citeste mai departe despre "Tudose: Cand ai o rectificare pozitiva nu poate fi vorba despre lipsa de bani pentru lefuri si pensii" pe Ziare.com

#Tudose rectificare pozitiva, #Tudose bani salarii, #Tudose Corina Cretu Cantacuzino , #Stiri Macroeconomie