Tsipras a trecut noi reforme prin Parlament la cererea UE: Am facut erori, dar nu regret aceasta lupta!

Joi, 23 Iulie 2015, ora 07:10
950 citiri
Tsipras a trecut noi reforme prin Parlament la cererea UE: Am facut erori, dar nu regret aceasta lupta!
Foto: Facebook/Alexis Tsipras

Parlamentul Greciei a aprobat, joi dimineata, un alt set de reforme cerute de creditori inainte de inceperea negocierilor pentru noul program de asistenta financiara, premierul de extrema-stanga Alexis Tsipras argumentand ca masurile sunt necesare pentru evitarea iesirii tarii din zona euro.

Noile masuri se refera la introducerea unor reglementari bancare europene in legislatia elena si la modernizarea Codului de Procedura Civila.

Protest la Atena fata de noul plan de ajutor - mii de oameni, in strada

In paralel cu dezbaterile din Parlament, mii de persoane au protestat in Piata Syntagma din Atena fata de masurile de austeritate, inregistrandu-se violente sporadice.

In dezbaterile tensionate din cursul noptii, Tsipras a explicat in Parlament ca a fost nevoit sa accepte compromisuri dificile pentru a evita iesirea Greciei din zona euro.

"Cercurile financiare din cadrul Uniunii Europene vor in continuare iesirea Greciei din zona euro. Am fost nevoiti sa acceptam un ...citeste mai departe despre "Tsipras a trecut noi reforme prin Parlament la cererea UE: Am facut erori, dar nu regret aceasta lupta!" pe Ziare.com

#reforme vot Parlament Grecia, #Tsipras vot Parlament, #Tsipras reforme cerute Bruxelles , #Stiri Macroeconomie