Trump nu capata bani de zid, dar se dau mii de vize pentru imigranti afgani

Marti, 02 Mai 2017, ora 07:33
1425 citiri
Trump nu capata bani de zid, dar se dau mii de vize pentru imigranti afgani
Foto: Facebook/Casa Alba

Dupa saptamani de negocieri intre majoritatea republicana si opozitia democrata, Congresul Statelor Unite a facut progrese in vederea unui acord asupra bugetului, care sa evite blocarea administratiei.

In documentul care ar urma sa fie adoptat saptamana aceasta de Camera Reprezentantilor, apoi de Senat nu se prevede finantarea zidului de la frontiera SUA cu Mexicul, dorit de presedintele Donald Trump. Bugetul apararii a fost insa marit cu 25 de miliarde de dolari sau 4,5% fata de anul fiscal precedent, conform cerintelor presedintelui, transmite AFP.

Printre capitolele care au primit finantare, Reuters remarca acordarea a 2.500 de vize speciale suplimentare pentru afganii care au ajutat fortele americane si care doresc sa emigreze in SUA.

Congresul a convenit asupra alocarii unui total de 1.163 de miliarde de dolari, adica aproape o treime din cheltuielile prevazute in bugetul federal. Restul de doua treimi sunt deja alocate si nu mai necesita aprobare. Anul bugetar se incheie la 30 septembrie, iar saptamana trecuta Legislativul a prelungit cu cateva zile finantarea administratiei, pentru a evita un blocaj. ...citeste mai departe despre "Trump nu capata bani de zid, dar se dau mii de vize pentru imigranti afgani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump buget SUA bani zid, #buget SUA bani vize imigranti , #Stiri Macroeconomie