Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Transelectrica a incheiat sase noi contracte de investitii, cu o valoare totala de 195 milioane lei

Transelectrica a incheiat sase noi contracte de investitii, cu o valoare totala de 195 milioane lei
Compania nationala de transport al energiei electrice Transelectrica a anuntat miercuri ca stadiul de realizare a planului de investitii in primele trei luni ale anului este de 95%, fiind incheiate sase noi contracte de investitii, cu o valoare totala de 195 de milioane de lei.

"Urmeaza o perioada de tranzitie, iar in prezent, ne aflam la finalul perioadei de reglementare si ne pregatim pentru noua perioada de reglementare care va incepe de la 1 ianuarie 2020, ANRE elaborand deja legislatia adaptata acestui context. Asadar, este evident faptul ca pentru Transelectrica 2019 va fi un an cu multe provocari si bineinteles ca vom continua ceea ce am inceput in urma cu sase luni, cu accent pe realizarea investitiilor", a explicat Marius Danut Carasol, presedinte al directoratului Transelectrica.

Reprezentantii companiei spun ca planul de investitii a fost realizat in proportie de 95%, fiind incheiate sase noi contracte de investitii, cu o valoare totala de 195 de milioane de lei, au fost urgentate 38 de proiecte de investitii, aflate in diferite faze de dezvoltare.

In plus, alte sase proiecte majore se afla in etapa de pregatire a documentatiei pentru lansarea procedurii de achizitie, iar 11 proiecte sunt in proces de achizitie.

Saptamana trecuta compania a obtinut aprobarea legii speciale pentru marile lucrari de infrastructura energetica.

"Aceasta lege este vitala pentru ritmul realizarii investitiilor companiei Transelectrica, nu doar al proiectelor aflate in derulare, dar si al celor pe care urmeaza sa le demaram in perioada urmatoare - atat proiecte cu surse proprii de finantare, cat si proiecte realizate din fonduri europene. Primul beneficiar al acestei legi va fi proiectul liniei de 400 kV Anina - Resita, parte din Axul Banat de inchidere a Inelului de 400 kV al Romaniei, pentru care am dat deja ordinul de reincepere a lucrarilor. Acest proiect a stat blocat aproape un an de zile", a completat Marius Danut Carasol.

Presedintele directoratului Transelectrica a mai subliniat faptul ca printre prioritatile investitionale ale companiei in urmatoarea perioada se afla inchiderea Inelului de 400 kV al Romaniei, dar si realizarea Inelul de 400 kV al Capitalei. In prezent, ca urmare a conditiilor specifice de dezvoltare economica accelerata, Municipiul Bucuresti si judetul Ilfov ating impreuna un consum de pana la 15% din consumul de energie electrica de la nivel national, reprezentand cea mai concentrata zona de consum de energie electrica din ...citeste mai departe despre "Transelectrica a incheiat sase noi contracte de investitii, cu o valoare totala de 195 milioane lei" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 472 ori