Toti ochii atintiti pe Marea Neagra: Romania ar putea salva regiunea de "jugul" energetic al Rusiei

Vineri, 24 Aprilie 2015, ora 07:45
1386 citiri
Toti ochii atintiti pe Marea Neagra: Romania ar putea salva regiunea de "jugul" energetic al Rusiei

Activitatea in Marea Neagra se va inteti in acest an, avand in vedere ca firmele din domeniul energetic vor incepe sa exploateze resursele de acolo, cum ar fi cele din perimetrul Domino, arata analistii companiei de cercetare Wood Mackenzie.

Cantitatea de gaze si petrol descoperita in zona va schimba cu totul dinamica in acest sector, dar si mediul de afaceri.

Romania scapa de "jugul" energetic al Rusiei? In acest an am putea sa nu importam deloc gaze

Volumul resurselor din Marea Neagra se afla cu mult peste cererea populatiei din Romania, asa ca tara noastra ar putea deveni exportator net de gaze naturale, pentru prima data, arata analiza Wood Mackenzie, citata de Offshore Engineer.

Expertii estimeaza rezervele la 17,8 milioane de metri cubi pe zi, in 2020.

Ei sustin ca rezervele din Marea Neagra sunt viabile chiar si in conditiile actuale, cand pretul este mult mai mic fata de anul trecut.

"Gazul din perimetrul Domino poate fi livrat cel mai devreme in 2020, la un... citeste mai departe despre "Toti ochii atintiti pe Marea Neagra: Romania ar putea salva regiunea de "jugul" energetic al Rusiei" pe Ziare.com

#Romania export gaze, #Romania zacaminte Marea Neagra, #zacaminte Marea Neagra, #Romania gaze Marea Neagra , #Stiri Macroeconomie