Tesla, supusa unor presiuni sporite din partea autoritatilor chineze. Totul a pornit de la un protest al unei cliente nemultumite

Joi, 22 Aprilie 2021, ora 09:20
1128 citiri
Tesla, supusa unor presiuni sporite din partea autoritatilor chineze. Totul a pornit de la un protest al unei cliente nemultumite
Tesla primeste critici FOTO Pixabay

Tesla a fost supusa, miercuri, unor presiuni sporite din partea autoritatilor de reglementare chineze, in urma unui protest al unei cliente nemultumite, la salonul auto de la Shanghai, care a devenit viral si a obligat producatorul american de automobile electrice sa isi ceara scuze, transmite Reuters.

Criticile aduse Tesla in China, care genereaza 30% din vanzarile globale ale companiei americane si unde fabrica masini la fabrica sa din Shanghai, au survenit in contextul tensiunilor dintre Statele Unite si China si al boicoturilor suferite si de alte companii straine.

Luni, o clienta nemultumita s-a urcat pe un automobil Tesla la salonul auto de la Shanghai, in semn de protest fata de modul in care compania ii gestioneaza plingerile legate de functionarea necorespunzatoare de franelor, provocand o furtuna pe platformele de socializare si implicarea autoritatilor de reglementare si a presei de stat.

Miercuri seara, autoritatea de reglementare a pietei din China a cerut Tesla sa asigura calitatea produselor sale in tara, in timp ce agentia de presa Xinhua a afirmat ca scuzele Tesla "nu sunt sincere".

Tesla a refuzat sa comenteze, dar a afirmat intr-un comunicat ca va transmite date referitoare la incidentul cu franele la autoritatile de reglementare.

In videoclipurile de la expozitia auto de luni, care au devenit virale, o femeie care purta un tricou inscriptionat cu cuvintele "Franele nu functioneaza" a strigat acuzatii similare, in timp ce personalul si securitatea s-au straduit sa restabileasca calmul.

Tesla a cerut marti scuze consumatorilor chinezi pentru ca nu a rezolvat plangerea in timp util si a declarat ca va lansa o revizuire a serviciilor sale pe cea mai mare piata auto din lume.

Cu toate acestea, agentia de stiri Xinhua a spus ca scuzele lui Tesla nu au avut efect.

"O companie mare ar trebui sa aiba responsabilitatea de a fi o companie mare, nicio companie nu poate face tot ce vrea", a afirmat agentia intr-un comentariu miercuri seara.

"Daca o companie nu rectifica situatia atunci cand are o problema, daca nu schimba un director general problematic ... in cele din urma va face din nou greseli", a afirmat articolul.

Luni, Grace Tao, vicepresedinte Tesla, a declarat pentru o publicatie locala ca "nu exista nicio posibilitate ca Tesla sa faca compromisuri" si a spus ca suspecteaza ca cineva a pus clienta sa protesteze.

Interviul a atras acuzatii de "aroganta" la adresa Tesla din partea presei de stat.

Intre timp ...citeste mai departe despre "Tesla, supusa unor presiuni sporite din partea autoritatilor chineze. Totul a pornit de la un protest al unei cliente nemultumite" pe Ziare.com

Apple trebuie să plătească 490 de milioane de dolari pentru a soluționa un proces în care CEO-ul Tim Cook a fraudat acționarii
Apple trebuie să plătească 490 de milioane de dolari pentru a soluționa un proces în care CEO-ul Tim Cook a fraudat acționarii
Apple a ajuns la o înţelegere de 490 de milioane de dolari pentru a soluţiona un proces colectiv în care se presupunea că directorul executiv Tim Cook a fraudat acţionarii ascunzând...
#tesla, #China, #protest , #Stiri Macroeconomie