Teodorovici: Incepe depunerea proiectelor adresate zonelor dezindustrializate

Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 10:46
1169 citiri
Teodorovici: Incepe depunerea proiectelor adresate zonelor dezindustrializate
Foto: gazetadambovitei.ro

Proiectele pentru sprijinirea persoanelor din zonele afectate de reducerea activitatii industriale vor putea fi depuse pana la sfarsitul acestei saptamani, urmand ca derularea lor efectiva sa inceapa cel tarziu pana la finele acestui an, a anuntat marti, la Pitesti, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

"Avem patru ghiduri care au fost lansate duminica pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene si care au pana joi consultarea publica, data dupa care efectiv incepe depunerea de proiecte (...). De joi incolo, dupa publicarea in Monitorul Oficial a acestor ghiduri, se pot depune proiecte pentru finantare. (...) Daca de joi sau cel tarziu vineri se depun proiectele, maxim pana la finalul anului 2014 toate contractele de finantare se evalueaza, se semneaza si se incep efectiv acele activitati de formare, pregatire, reconversie si asa mai departe", a declarat Teodorovici, citat de Agerpres.

Ministrul a precizat ca este vorba de proiecte de pregatire, de formare, de reconversie profesionala sau de incepere a unei afaceri, finantarea europeana fiind in valoare totala de 140 de milioane de euro.

"Primul ghid se refera la prevenirea si corectarea fenomenului de parasire timpurie a scolii, are o alocare totala de 50 de milioane de euro. Aici se sprijina prescolarii, elevii care ar putea parasi timpuriu scoala, dar si parintii sau tutorii acestora. Al doilea ghid se refera la formarea profesionala continua pentru angajati, unde se sprijina angajatii (...) in scopul calificarii si recalificarii. Acest ghid are si el o alocare financiara de 50 de milioane de euro. Un al treilea ghid se refera la masuri active de ocupare pentru zone foste industrializate, unde sprijinim persoane inactive, aflate in cautarea unui loc de munca (...), alocarea financiara fiind de 20 de milioane de euro. Cel de-al patrulea priveste masuri active de ocupare pentru zone foste industrializate in mediul rural (...), care ghid are si el 20 de milioane de euro", a mai spus Teodorovici.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, si ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism, Florin Jianu, au participat, marti, la conferinta "Oportunitati de finantare si problematica aferenta proiectelor in curs de implementare", desfasurata in Aula Magna a Universitatii Constantin Brancoveanu din Pitesti.

#zone reducere activitate industriala, #sprijin persoane zone industriale , #Stiri Macroeconomie