Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tariceanu: Privatizarea Tractorul Brasov reprezinta solutia cea mai buna

Tariceanu: Privatizarea Tractorul Brasov reprezinta solutia cea mai buna

Procedurile pe care le-a demarat Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) pentru gasirea unei solutii de privatizare a intreprinderii Tractorul Brasov reprezinta cea mai buna solutie pentru societate, a declarat joi premierul Calin Popescu-Tariceanu.

"Intreprinderea trece printr-un moment delicat, dar cred ca procedurile pe care le-a demarat Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) pentru gasirea unei solutii de privatizare reprezinta solutia cea mai buna", a precizat Tariceanu.
Seful executivului a afirmat, in Aula Academiei de Studii Economice, ca a fost informat despre situatia angajatilor de la Tractorul care vor fi disponibilizati.

Calin Popescu-Tariceanu a subliniat ca peste tot intr-o economie de piata intreprinderile care sunt profitabile pot sa ramana pe piata, dar cele neprofitabile trebuie sa gaseasca solutii de restructurare si reorganizare pentru a-si continua activitatea.

"Guvernul va acorda toate masurile de acompaniere necesare in plan economic sau social ca acest proiect sa poata fi dus la bun sfarsit", a conchis Tariceanu.
Cei 1.900 de salariati de la Tractorul Brasov, intorsi din concediu joi, au iesit in strada, nemultumiti de situatia dificila in care se afla societatea.

Ei sunt nemultumiti si de faptul ca Ordonanta de Urgenta 116/28 decembrie 2006 nu prevede aceleasi drepturi pentru cei care urmeaza sa fie disponibilizati, comparativ cu Ordonanta nr.8 valabila pana la 31 ianuarie 2007.

Muncitorii de la Uzina Rulmentul, care are peste 1.500 de salariati, s-au alaturat si ei celor de la Tractorul, care protesteaza fata de faptul ca nu si-au primit integral salariile si sunt in pericol de a fi disponibilizati fara plati compensatorii.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 849 ori