Tariceanu este de parere ca economia romaneasca este in continuare atractiva pentru investitorii straini

Marti, 22 Ianuarie 2008, ora 14:53
928 citiri

Premierul Taricenu considera ca economia Romaniei nu este afectata de probleme structurale si atrage inca investitorii straini. Declaratia premierului a venit ca raspuns la o intrebare adresata de ziaristi in legatura cu posibilitatea ca situatia economica din tara sa afecteze investitiile straine.

Intrebarea se referea la situatia economica din tara, insa premierul a preferat sa raspunda referindu-se la criza provocata pe plan mondial de creditele imobiliare riscante, acordate in Statele Unite. "Economia mondiala este afectata intr-o masura diferita, dar aproape fara exceptie, de criza creditelor imobiliare din Statele Unite. Romania nu este o tara izolata si anumite efecte nu pot sa nu se faca simtite si in Romania", a spus Tariceanu.

Referindu-se strict la posibilitatea ca situatia economica a Romaniei sa afecteze increderea investitorilor straini, premierul a apreciat ca, in urma discutiilor pe care le-a avut cu oamenii de afaceri straini, acestia nu sunt ingrijorati.

"Din contactele pe care le am cu investitorii straini, nu am sesizat vreo ingrijorare din punct de vedere al investitiilor, ci piata romaneasca se dovedeste a fi una extrem de atractiva". Tariceanu a precizat ca a avut o discutie pe aceasta tema, saptamana trecuta chiar cu reprezentantii Companiei cehe CEZ.

Premierul ceh, Mirek Copolanek, care a sustinut o conferinta de presa impreuna cu omologul sau roman, a apreciat ca interesul companiilor cehe de a investi in Romania este in crestere si a mentionat ca interprinzatorii sunt cei care pot aprecia cel mai bine riscul unei piete.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.