Tara din UE care vrea sa achite anticipat creditul de la FMI: Nu suntem ca Grecia

Luni, 08 Iunie 2015, ora 16:44
1315 citiri
Tara din UE care vrea sa achite anticipat creditul de la FMI: Nu suntem ca Grecia
Foto: Twitter/IMF

Portugalia vrea sa demonstreze ca situatia sa economica este diferita de cea a Greciei anuntand ca va plati anticipat o transa din imprumutul acordat de Fondul Monetar International (FMI).

Dificultatile elenilor privind incheierea unui acord cu creditorii internationali au provocat ingrijorarea investitorilor si au dus la majorarea costurilor de imprumut ale tarii.

Martin Schulz: Esecul negocierilor cu creditorii va avea "consecinte dramatice" pentru Grecia

Unii analisti sustin ca Portugalia, care a avut de asemenea nevoie de asistenta financiara, ar putea deveni vulnerabila in cazul in care problemele Atenei se extind.

Dar Ministerul de Finante de la Lisabona a anuntat luni ca va plati anticipat luna aceasta aproape doua miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) catre FMI, transmite AP.

In martie, Portugalia a rambursat anticipat FMI aproximativ 6,6 miliarde de euro, datorita nivelului scazut al randamentelor obligatiunilor guvernamentale si redresarii ...citeste mai departe despre "Tara din UE care vrea sa achite anticipat creditul de la FMI: Nu suntem ca Grecia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Portugalia FMI, #Portugalia plata anticipat FMI, #Portugalia bani avans FMI, #tara bani avans FMI, #Portugalia imprumut avans FMI, #Portugalia , #Stiri Macroeconomie