Tara din afara UE care cumpara cele mai multe produse romanesti

Vineri, 10 Ianuarie 2014, ora 18:52
1307 citiri
Tara din afara UE care cumpara cele mai multe produse romanesti

Valoarea schimburilor comerciale bilaterale, de aproape 4 miliarde de euro dupa primele noua luni din 2013, este garantia ca putem fi optimisti fata de dezvoltarea relatiilor economice romano-turce, a declarat, vineri, Sorin Dimitriu, vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR).

"Turcia este partenerul economic numarul unu din afara tarilor membre ale Uniunii Europene si pe locul cinci in competitia mondiala. Romania este de asemenea importanta pentru Turcia si reprezinta un partener important, ocupand locul 12 la export si locul 15 la import.

In anul 2013, Turcia s-a situat pe locul 16 in ceea ce priveste investitiile directe in Romania. In prezent, circa 14.000 de firme cu capital turcesc sunt operative in Romania, iar estimarile sunt de crestere pentru anul 2014", a precizat Sorin Dimitriu, la forumul de afaceri Romania-Turcia.

In acest context, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti va deschide in cea de a doua jumatate a anului 2014 ...citeste mai departe despre "Tara din afara UE care cumpara cele mai multe produse romanesti" pe Ziare.com

#omania exporturi Turcia, #Romania importuri Turcia, #exporturi romania, #importuri Romania , #Stiri Macroeconomie