Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tabelul unui cincinal: Cu cat creste economia, cu atat scade dezvoltarea Romaniei

Tabelul unui cincinal: Cu cat creste economia, cu atat scade dezvoltarea Romaniei
Romania, statul european care in trimestrul III din 2015 a inregistrat cea mai accentuata crestere economica din UE fata de trimestrul anterior, tara care anul viitor va avea, potrivit prognozelor oficiale, a doua cea mai mare crestere economica de la nivel european, "defileaza" la ora actuala cu un proiect de buget pe 2016 ce prevede o scadere a veniturilor de circa 2,6 miliarde de lei.

Pentru a reliefa raportul invers dintre cea mai mare crestere economica din UE si una din cele mai scazute alocari pentru dezvoltare, cursdeguvernare.ro a intocmit un tabel al ultimilor ani.

In paralel cu cresterea PIB, se pot observa cum scad: alocarile pentru investitii, alocarile pentru Cercetare, precum si rata de atingere a tintelor de venituri bugetare. Asa se explica stagnarea sau chiar regresul unor intregi sectoare din societate. Constant, fara ...citeste mai departe despre "Tabelul unui cincinal: Cu cat creste economia, cu atat scade dezvoltarea Romaniei" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 717 ori