Stiglitz: Ne asteapta un cataclism care va duce la prabusirea zonei euro. Italia, suspectul de serviciu

Marti, 23 August 2016, ora 08:12
937 citiri
Stiglitz: Ne asteapta un cataclism care va duce la prabusirea zonei euro. Italia, suspectul de serviciu
Foto: Arhiva Ziare.com

Europa se indreapta catre un "eveniment cataclismic", care ar putea duce la prabusirea zonei euro si la finalul proiectului european asa cum il stim, avertizeaza economistul Joseph Stiglitz, laureat al premiului Nobel.

Stiglitz si-a lansat cea mai recenta carte, "The Euro: How A Common Currency Threatens the Future of Europe" (Euro: Cum o moneda unica ameninta viitorul Europei), in care sustine ca euro va inceta sa mai existe la un moment dat, asta daca nu se iau masuri drastice.

Intr-un interviu acordat Business Insider, Stiglitz a declarat ca un eveniment politic "dezastruos", similar cu decizia Marii Britanii de a parasi Uniunea Europeana, ar putea declansa o asemenea prabusire.

Uitati de Brexit: Quitaly este urmatoarea grija a Europei - Se va intoarce Italia la lira?

"Cred ca cel mai probabil ar fi un eveniment politic cataclismic precum Brexit. Cu alte cuvinte, tarile membre ale zonei euro sunt democratii si se poate vedea o ostilitate tot mai mare fata de euro, o ...citeste mai departe despre "Stiglitz: Ne asteapta un cataclism care va duce la prabusirea zonei euro. Italia, suspectul de serviciu" pe Ziare.com

#cataclism Europa, #Italia prabusire zona euro, #sistem bancar Italia, #criza Italia , #Stiri Macroeconomie