Statul ia bani si de la Hidroelectrica. Dividende de 655 milioane de lei, aprobate de urgenta

Joi, 14 Septembrie 2017, ora 15:44
1129 citiri
Statul ia bani si de la Hidroelectrica. Dividende de 655 milioane de lei, aprobate de urgenta
Foto: Arhiva Ziare.com

Actionarii producatorului de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, au aprobat, intr-o sedinta ce a avut loc miercuri, acordarea unor dividende suplimentare in suma de 655 milioane de lei.

Decizia a fost luata dupa ce Guvernul a solicitat tuturor companiilor de stat sa vireze la buget in avans sumele sub forma de dividende neangajate in proiecte viitoare.

"Cu unanimitatea voturilor exprimate, aproba distribuirea sumei de 655 milioane lei, sub forma de dividende, in temeiul prevederilor art. II si art. III din OUG nr. 29/2017, catre actionarii societatii, proportional cu participarea acestora la capitalul social al societatii", arata un raport publicat pe site-ul companiei.

Termenul pentru plata dividendelor cuvenite actionarilor a fost stabilit la cel mult 15 zile lucratoare de la data adoptarii hotararii AGA.

Actionarul majoritar este Ministerul Energiei, cu 80,05% din capital, restul fiind detinut de Fondul Proprietatea.

Nou scandal la Hidroelectrica: Fondul Proprietatea acuza Ministerul Energiei de ilegalitati. Iata cum s-a ajuns aici

In plus, in luna iulie, Hidroelectrica a distribuit actionarilor dividende aferente profitului obtinut in anul 2016 in valoare de 1,036 miliarde lei.

Pana acum, producatorul de gaze Romgaz, controlat de Ministerul Energiei, a primit de la stat solicitarea de a distribui actionarilor suma de 750 milioane lei cu titlul de dividende.

In plus, transportatorul de titei Conpet a anuntat luni investitorii ca va convoca in perioada imediat urmatoare Adunarea Generala a actionarilor pentru a aproba solicitarea Ministerului Energiei de a primi dividende in suma de 85 milioane de lei.

La randul sau, Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Transgaz, transportatorul national de gaze naturale, a solicitat convocarea unei Adunari Generale Ordinare a Actionarilor, in care sa se aprobe distribuirea unor dividende de 171 milioane lei.

Guvernul scoate bani de unde poate: A cerut dividende de la Romgaz... pe anul in cursGuvernul a cerut si de la Transgaz si Transelectrica dividende de cate 170 de milioane de lei

Hidroelectrica a inregistrat in primele sapte luni un profit brut de 971,88 milioane lei, in crestere cu 6% fata de perioada similara a anului trecut.

De asemenea, cifra de afaceri realizata in primele sapte luni s-a ridicat la 1,948 miliarde lei, in timp ce marja profitului net a crescut de la 38% la 31 iulie 2016 la 43% la 31 iulie 2017.

"Procesul radical de re ...citeste mai departe despre "Statul ia bani si de la Hidroelectrica. Dividende de 655 milioane de lei, aprobate de urgenta" pe Ziare.com

#Hidroelectrica dividende stat , #Stiri Macroeconomie