Standard & Poor's a retrogradat Ucraina la "CCC minus"

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 12:14
1055 citiri
Standard & Poor's a retrogradat Ucraina la "CCC minus"
Foto: Observer

Agentia de evaluare financiara Standard & Poors a coborat ratingul de tara al Ucrainei, la "CCC minus" cu perspectiva negativa, avertizand ca nivelul ingrijorator de scazut al rezervelor valutare ar putea declansa intrarea in incapacitate de plata in cateva luni, transmite Reuters.

Un calificativul "CCC minus" este cu noua trepte sub nivelul "investment grade", recomandat pentru investitii, iar perspectiva negativa sugereaza ca S&P ar putea decide o noua retrogradare in perioada urmatoare.

"Perspectiva negativa reflecta opinia noastra ca, fara un sprijin financiar suplimentar, Ucraina ar putea sa intre in incapacitate de plata", avertizeaza Standard & Poors.

Guvernul de la Kiev a anuntat ca ar avea nevoie de ajutoare suplimentare in valoare de 15 miliarde de dolari, pe langa planul actual de asistenta in valoare de 17 miliarde de dolari.

Retrogradarea intervine in conditiile in ...citeste mai departe despre "Standard & Poor's a retrogradat Ucraina la "CCC minus"" pe Ziare.com

#Standard Poors economie Ucraina, #Standard Poors Ucraina CCC minus, #Standard Poors retrogradat Ucraina, #Ucraina incapacitate plata , #Stiri Macroeconomie