Stam mai prost decat Kosovo sau Serbia: Romania nu inaugureaza in acest an nici macar un kilometru de autostrada

Marti, 28 Noiembrie 2017, ora 19:47
853 citiri
Stam mai prost decat Kosovo sau Serbia: Romania nu inaugureaza in acest an nici macar un kilometru de autostrada
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania nu va deschide nici macar un kilometru de autostrada in acest an, desi Ministerul Transporturilor anuntase ca vor fi inaugurati 15 noi kilometri.

Doua loturi de autostrada sunt finalizate aproape 100%, insa ele nu au autorizatii de constructie valide. Este vorba despre loturile 3 si 4 din autostrada Sebes - Turda, construite de italienii de la Tirrena Scavi si, respectiv, de austriecii de la Porr, informeaza Digi24.

In plus, in urma controalelor efectuate pe santiere, au fost descoperite fisuri si drenuri neconforme, asa ca atat timp cat problemele nu vor fi remediate, receptia nu va fi facuta, declara recent Alin Serbanescu, purtatorul de cuvant al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

In schimb, in tarile din jurul nostru se lucreaza la foc continuu. De exemplu, Kosovo, o tara mai mica decat judetele Constanta si Tulcea la un loc, a inaugurat in decembrie anul trecut 20,4 km de autostrada, iar Serbia, o tara cu un PIB de cinci ori mai mic decat al Romaniei si care nu beneficiaza de fonduri europene, nefiind membra a UE, are o retea de autostrazi comparabila cu cea a Romaniei (782 km), informeaza sursa citata.

Cei mai multi kilometri de autostrada in Europa Centrala si de Est au fost inaugurati anul trecut in Polonia, conform datelor oficiale, care pot fi consultate pe site-ul skyscrapercity.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#kilometri autostrada inaugurati Romania , #Stiri Macroeconomie