Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Când va fi gata rețeaua de autostrăzi proiectată în România. Stadiul fiecărui tronson din harta drumurilor de mare viteză

Când va fi gata rețeaua de autostrăzi proiectată în România. Stadiul fiecărui tronson din harta drumurilor de mare viteză

Constructia de autostrazi a primit un impuls nesperat in ultimii ani, dupa decenii de stagnare. Ziare.com si-a propus sa analizeze toate proiectele gandite de autoritati si momentul in care Romania ar putea avea completa reteaua de drumuri de mare viteza.

Drumurile pe care circulam in acest moment

Momentan sunt date in exploatare 100% autostrazile A2 Bucuresti - Constanta, A4 - centura ocolitoare a orasului Constanta, realizata in regim de autostrada si A10 Sebes - Turda.

SURSA: Wikipedia.ro

De asemenea se circula pe portiuni importante din Autostrada A1 Bucuresti-Nadlac.

Anul 2023 ar putea fi insa anul in care vom putea ocoli Bucurestiul pe inelul de sud al Autostrazii A0. Si tot pe A0 ar putea fi dat in circulatie un tronson important din inelul de nord.

De asemenea Tronsonul 3, al DEx12 Craiova-Pitesti, intre Slatina Nord-Est si Colonesti (31,75 km) este aproape o certitudine pentru 2023.

Am mai putea circula in 2023 si pe Drumul Expres Galati - Braila (11 km). Insa este un scenariu optimist, cred expertii in infrastructura.

SURSA: 130km.ro

Pe Autostrada A3 Bucuresti-Bors este deschisa sectiunea Bucuresti-Ploiesti (65,19 km), dar si segmentul spre Brasov, intre Rasnov si Cristian. La fel si o portiune din Sectiunea A3 Gilau - Nadaselu.

SURSA: 130km.ro

Unde ar putea fi Autostrada A5

Autostrada Bucuresti-Giurgiu, numita si autostrada A5, este o autostrada propusa in partea de sud a Romaniei, de-a lungul Coridorului pan-european IX. Proiectata pe o lungime de 51 kilometri, va conecta Bucurestiul de Giurgiu, unde autostrada se va conecta probabil la autostrada Veliko Tarnovo-Ruse din Bulgaria (A7). Legatura urmatoare este cu autostrada Hemus (A2), conectand astfel, in proiect, Bucurestiul de Sofia, scrie Wikipedia.

Momentul aparitiei autostrazii A5 este neclar, cu lucrarile de constructie putin probabil sa inceapa inainte de 2030, mai ales ca drumul adiacent spre granita cu Bulgaria, drumul national 5 (DN5), a fost modernizat de-a lungul anilor 2000 pe un drum cu doua benzi.

Mai mult, o noua autostrada (numita DN5D) care ocoleste orasul Giurgiu in est (aproximativ 6 kilometri lungime) a fost deschisa in 2021. Serveste ca legatura cu Podul Prieteniei peste Dunare.

In trecut, autostrada Brasov - Bacau (Racaciuni) (162 km) a fost etichetata A5. In cele din urma a fost imbinata cu au ...citeste mai departe despre "Cand va fi gata reteaua de autostrazi proiectata in Romania. Stadiul fiecarui tronson din harta drumurilor de mare viteza" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 369 ori