Spionaj la Moldova Noua - Blanculescu: Ne aflam in real razboi economic pe resurse

Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 12:55
3329 citiri
Spionaj la Moldova Noua - Blanculescu: Ne aflam in real razboi economic pe resurse

Zacaminele de cupru de la Moldova Noua ar valora peste un miliard de euro, a declarat analistul Ionel Blanculescu, in contextul in care DIICOT cerceteaza un grup de cetateni rusi si romani pentru divulgarea de informatii si documente clasificate privind zacamintele din zona Moldova Noua.

Ionel Blanculescu spune ca cei care doresc informatii clasificate despre astfel de zacaminte vor participa la diverse licitatii, furand startul si avand informatii mai bune decat un alt candidat.

"Ne aflam intr-un real razboi economic pentru resurse minerale", a spus Ionel Blanculescu la Digi24.

"Si specialistii nostri actioneaza in alte zone economice ale lumii, nu trebuie sa ne sperie astfel de actiuni, pentru ca ele sunt generale in intreaga lume, pentru a obtine informatia la momentul oportun", a afirmat analistul.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de catre DIICOT, "factori de decizie din cadrul SC IPROMIN SA Bucuresti au divulgat catre persoane din mediul de afaceri din Federatia Rusa, informatii si documente clasificate, referitoare la zacamintele de cupru si metale rare din zona Moldova Noua, mai exact zacamantul de banatite si zacamantul 'SUVOROV'".

Procurorii DIICOT continua verificarile in legatura cu autenticitatea documentatiei, caracterul clasificat al informatiilor si documentelor, impactul negativ asupra securitatii nationale, precum si efectele produse asupra economiei nationale si mediului concurential, urmand ca, raportat la probatoriul administrat, sa fie dispuse masurile legale in cauza.

#spionaj economic Moldova Noua, #zacaminte Moldova Noua spionaj, #Ionel Blanculescu spionaj economic , #Stiri Macroeconomie