Soluția propusă Guvernului pentru scăderea facturilor la energie. ”Impactul este atât de mare, încât o reducere a taxelor poate fi ceva folositor”

Sambata, 16 Octombrie 2021, ora 15:55
1858 citiri
Soluția propusă Guvernului pentru scăderea facturilor la energie. ”Impactul este atât de mare, încât o reducere a taxelor poate fi ceva folositor”
Preţul electricităţii şi al gazelor în toată Europa continuă să crească FOTO Pixabay

Directorul general al E.ON România, Volker Raffel, a vorbit într-un interviu acordat AGERPRES despre soluțiile ce stau la îndemâna Guvernului pentru a scădea valoarea facturilor populației la energie.

El a fost întrebat ce măsuri ar trebui să ia Guvernul pentru a ajuta populaţia să plătească facturile mari la energie şi gaze.

"Suntem foarte bucuroşi că Guvernul a pus deja în funcţiune două scheme-suport: prima este cea privind consumatorii vulnerabili, iar a doua, ce a făcut Guvernul chiar înainte de a fi demis, schema-suport (de compensare a facturilor - n.r.) atât pentru electricitate, cât şi gaze. Pentru cei care nu au consum mare, ci mic. Cred că este foarte important să ajutăm consumatorii", a spus Raffel.

Şeful filialei din România a companiei germane a adăugat că sunt necesare şi alte măsuri, pe lângă acestea.

"Cu toate acestea, preţul electricităţii şi al gazelor în toată Europa continuă să crească şi nu exclud necesitatea de a lua mai departe şi alte măsuri de susţinere a consumatorilor. Sunt bucuros că există discuţii politice la nivel european şi vor decide cum să o facă. De exemplu, Germania a decis reducerea TVA pentru şase luni şi aceasta ar fi o soluţie şi pentru România, pentru a supravieţui cumva acestei ierni. Cred că impactul energiei este atât de mare, încât o reducere a taxelor poate fi ceva folositor", a subliniat Volker Raffel.

De asemenea, în Germania şi la nivel european se discută şi asigurarea din bugetul statului a certificatelor verzi pentru producţia de energie regenerabilă, pentru o perioadă, în locul consumatorilor finali, măsură care s-ar putea aplica şi în România.

"Deci sunt mai multe posibilităţi de a face ceva. Haideţi să vedem cum se va desfăşura dezbaterea politică, pentru că acestea sunt decizii politice, iar noi, ca şi companie, nu putem decide cu privire la ele. Dar trebuie să fie discuţii democratice şi, dacă preţurile vor continua să crească, cred că va fi nevoie de măsuri folositoare", a susţinut responsabilul E.ON România.

Ministrul Energiei anunță modernizarea Complexului Energetic Oltenia: ”În faţa agresiunii cu care România se confruntă, răspundem cu cele mai bune arme”
Ministrul Energiei anunță modernizarea Complexului Energetic Oltenia: ”În faţa agresiunii cu care România se confruntă, răspundem cu cele mai bune arme”
Ministerul Energiei semnează un contract important pentru finanţarea proiectului de reabilitare şi modernizare a microhidrocentralei cu puterea instalată de 9,9 MW de la SE Turceni, implementat...
„Stare de urgență în economie”, declarată în Transnistria. Reacția liderilor transnistreni după anunțul întreruperii furnizării gazului rusesc
„Stare de urgență în economie”, declarată în Transnistria. Reacția liderilor transnistreni după anunțul întreruperii furnizării gazului rusesc
În regiunea transnistreană a fost instituită „stare de urgență în economie” din cauza posibilității de întrerupere a livrărilor de gaz, potrivit unei decizii luate vineri de către...
#solutie, #pret, #energie, #scadere , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9717 RON

-0.0056

1 USD = 4.6980 RON

-0.0053
  1. Moneda euro ar putea trece prin ”furtuna perfectă”! Avertisment din partea analiștilor financiari
  2. Unde putem să ne investim banii dacă România intră în recesiune: ”Asta e întotdeauna cea mai sigură variantă”
  3. Dispar magazinele Profi. Tranzacția anului în comerţul alimentar
  4. „Stare de urgență în economie”, declarată în Transnistria. Reacția liderilor transnistreni după anunțul întreruperii furnizării gazului rusesc
  5. Putin, lovit în serie. Două fenomene se răspândesc în țară brusc: Vine mama tuturor relelor în Rusia
  6. Numărul angajaților bugetari a ajuns la o cifră record. Cheltuielile de personal au crescut spectaculos
  7. Țările care „toarnă” cei mai mulți bani în firmele din România. Investitorii din doar două țări au adus peste 60 de miliarde de lei în capital
  8. Christine Lagarde a pus ochii pe economiile europenilor. Șefa BCE propune un standard european de economisire
  9. România, țara marilor firme. Cum domină giganții privați piața autohtonă
  10. Leul se menține stabil, o oră după anularea alegerilor parlamentare. La ce curs se tranzacționează moneda națională