Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce se întâmplă cu semafoarele inteligente din București. Anunțul făcut de primarul Nicușor Dan

Ce se întâmplă cu semafoarele inteligente din București. Anunțul făcut de primarul Nicușor Dan

Primarul Nicușor Dan a anunțat marți, 20 septembrie, că s-a încheiat perioada de depunere a

ofertelor pentru achiziția Studiului de Fezabilitate privind extinderea Sistemului de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS).

Modernizarea și extinderea sistemului de semaforizare inteligentă din București ar urma să fie făcută în patru etape distincte, potrivit edilului.

”În prima etapă, vor fi modernizate și, după caz, reconfigurate, 85 de intersecții aferente unui număr de 5 radiale care asigură legătura dintre ieșirile importante din oraș cu zona centrală: Şoseaua Colentina, Şoseaua Alexandriei, Bd. Iuliu Maniu, Şoseaua Bucureşti – Târgovişte, Șoseaua Berceni.

Etapa a doua prevede creșterea capacității centrului de trafic actual, inclusiv prin dotarea lui tehnologică (servere, soft-uri), pentru un management al traficului mai eficient în intersecțiile deja integrate în sistemul centralizat, dar și extinderea acestuia la alte intersecții din București.

Etapele 3 și 4 presupun includerea în sistemul centralizat de trafic a tuturor intersecțiilor din Capitală, respectiv extinderea semaforizării inteligente la nivelul întregului oraș.

Valoarea estimată pentru achiziția studiului de fezabilitate este de aproximativ 3,6 milioane lei, fără TVA.

În ceea ce privește sursa de finanțare, am depus, în parteneriat cu primăriile de sector, cerere de finanţare nerambursabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi implementarea etapelor 1 şi 2 ale proiectului”, se arată într-o postare a lui Nicușor Dan pe pagina de Facebook. ...citeste mai departe despre "Ce se întâmplă cu semafoarele inteligente din București. Anunțul făcut de primarul Nicușor Dan" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 300 ori