Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Shell a luat decizia de a pastra divizia GPL

Shell a luat decizia de a pastra divizia GPL

Compania Royal Dutch Shell plc (Shell) a anuntat astazi, 17 martie 2006, ca a finalizat evaluarea diviziei sale globale de marketing si distributie GPL si ca a luat decizia de a pastra aceasta afacere in portofoliul sau.

In septembrie 2004, Shell a anuntat ca a decis sa isi revizuiasca planurile referitoare la divizia GPL, in urma primirii unei oferte nesolicitate de preluare a diviziei.

Intre timp, anumite filiale ale diviziei GPL au fost vandute - filiala din Portugalia, precum si, partial, filialele din Caraibe, Brazilia, Paraguay si Italia. Suma incasata a fost de aproximativ 350 de milioane de dolari, aceasta operatiune facand parte din procesul de optimizare a portofoliului pe pietele respective. Participatiile care nu au fost vandute vor ramane in portofoliul global al companiei Shell.

Ron Blakely, Executive Vice President Finance Shell Downstream a declarat: A"Pe intreaga durata a acestui proces, am sustinut in mod clar faptul ca divizia noastra de GPL este solida si ca respecta toate criteriile pentru a se mentine in portofoliul nostru. Nu am fi dispusi sa vindem decat in conditiile in care valoarea vanzarii si termenii de vanzare ar conferi o valoare superioara acestor active.A"

A"Dupa ce am testat cu atentia piata, am ajuns la concluzia ca actionarii Shell vor avea mai multe avantaje daca pastram aceste activitati, care sunt profitabile. Decizia este de natura financiara si nu reprezinta o schimbare de strategie. Decizia de pastrare a acestei divizii nu modifica in nici un fel planul de optimizare a activitatii Grupului - la sfarsitul anului 2005, Grupul Shell isi atinsese tinta de 12-15 miliarde de dolari, bani proveniti numai din aceste activitati.A"

A"Divizia GPL genereaza o rata competitiva de profit. Aceasta divizie va fi gestionata si in continuare ca parte integranta a portofoliului nostru, pe pietele selectate, si va functiona in acelasi fel ca si pana acum.A"

AMOS News - Agentie independenta de presa

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 765 ori