Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Semnale de alarma despre datoria publica a Romaniei: Cum au fost cheltuiti banii imprumutati

Semnale de alarma despre datoria publica a Romaniei: Cum au fost cheltuiti banii imprumutati
Curtea de Conturi a analizat activitatea Ministerului Finantelor si a dat publicitatii un raport referitor la situatia datoriei externe si a modului in care au fost utilizati banii imprumutati de statul roman.

Concluziile sunt destul de critice la adresa modului in care au fost gestionati banii publici, datele prezentate nefiind de natura sa ofere o perspectiva favorabila asupra evolutiilor din acest domeniu.

Semnale despre datoria publica

-cresterea datoriei publice a depasit nevoia de finantare a deficitului;

-in conditiile mentinerii unui ritm de crestere al datoriei publice guvernamentale care devanseaza ritmul de crestere al economiei, riscul de solvabilitate va creste;

-Banca Nationala a Romaniei (Directia Stabilitate Financiara) subliniaza faptul ca din ratiuni de sustenabilitate in grupul economiilor emergente, precum si pentru a modera cheltuielile cu dobanzile si impactul acestora asupra deficitului primar, procesul de consolidare fiscala trebuie sa plafoneze ...citeste mai departe despre "Semnale de alarma despre datoria publica a Romaniei: Cum au fost cheltuiti banii imprumutati" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1043 ori