Semnal de avarie in comertul intern - Ce se intampla dupa scaderea TVA la alimente?

Marti, 16 Iunie 2015, ora 19:35
1195 citiri
Semnal de avarie in comertul intern - Ce se intampla dupa scaderea TVA la alimente?

Pe tabloul de bord al comertului cu ridicata s-a aprins "un bec de avarie" la bunurile de consum, altele decat cele alimentare.

Consumul a scazut pentru a cincea luna consecutiv, ajungand sub nivelul din aceeasi luna a anului trecut, in pofida avansului inregistrat de veniturile populatiei.

Astfel, rezultatul brut pe acest segment de comert a fost -0,3% in luna aprilie 2015 fata de aprilie 2014, fata de o crestere salariala de 7% in termeni nominali (+6,3%, ajustat cu inflatia).

Datele prezentate de Institutul National de Statistica arata traiectoria tot mai pronuntat descendenta a comertului cu bunuri de consum, de la 130,2% (in noiembrie 2014) fata de referinta anului 2010, pana la doar 112,9%, dupa un recul de sapte procente intr-o singura luna (aprilie fata de martie 2015).

In luna aprilie 2015 s-au produs scaderi semnificative la comertul cu ridicata al echipamentul informatic si de telecomunicatii (-19,7%), la bunuri de consum altele decat cele alimentare (-10,8%) si ...citeste mai departe despre "Semnal de avarie in comertul intern - Ce se intampla dupa scaderea TVA la alimente?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scadere comert, #probleme comert, #consum intern , #Stiri Macroeconomie