Seful Corpului de control al premierului: Ancheta CE pe piata gazelor din Romania e extrem de serioasa

Marti, 05 Iulie 2016, ora 14:14
1068 citiri
Seful Corpului de control al premierului: Ancheta CE pe piata gazelor din Romania e extrem de serioasa
Foto: Arhiva Ziare.com

Ancheta Comisiei Europene (CE) pe piata gazelor din Romania este extrem de serioasa, iar acuzatiile aduse celor trei companii investigate - Romgaz, Transgaz si OMV Petrom - sunt foarte grave in viziunea CE, a declarat, marti, Valentin Mircea, seful Corpului de control al premierului si fost vicepresedinte al Consiliului Concurentei.

"Este o situatie cat se poate de serioasa. Nu este de ici, de colo, sa vina Comisia Europeana pentru prima data intr-o inspectie inopinata in Romania, deci cu siguranta au existat indicii, altfel nu s-ar fi facut aceasta deplasare", a spus Valentin Mircea, in cadrul unei dezbateri pe teme energetice.

El a amintit ca investigatia are loc in urma unor suspiciuni de blocare a vanzarilor de gaze pe piata interna a Uniunii Europene.

"Nu se mai numeste export, ci vanzari intracomunitare, care, pentru Comisie, sunt de cea mai mare importanta. Deci, intr-o ierarhie a prioritatilor Comisiei Europene, a DG Competition (structura Comisiei Europene care ...citeste mai departe despre "Seful Corpului de control al premierului: Ancheta CE pe piata gazelor din Romania e extrem de serioasa" pe Ziare.com

#ancheta gaze Comisia Europeana, #ancheta gaze Romania, #ancheta gaze , #Stiri Macroeconomie