Seful Comisiei Europene se teme ca Brexitul va diviza UE: Britanicii vor promite ceva fiecaruia

Duminica, 12 Februarie 2017, ora 09:40
1859 citiri
Seful Comisiei Europene se teme ca Brexitul va diviza UE: Britanicii vor promite ceva fiecaruia
Foto: Arhiva/Ziare.com

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si-a exprimat indoialaca statele Uniunii Europene vor face un front comun in negocierile cu Marea Britanie pentru stabilirea conditiilor iesirii acesteia din blocul comunitar, in opinia sa existand riscul unor discutii separate intre unele capitale europene si Londra.

"Celelalte 27 de state ale UE inca nu stiu, dar britanicii stiu foarte bine cum sa abordeze" acest subiect, a afirmat seful executivului comunitar intr-un interviu acordat postului de radio german Deutschlandfunk.

Britanicii "ar putea sa promita ceva tarii A, altceva tarilor B si C si in final nu vom mai avea un front european unit", explica in continuare Juncker, care a anuntat in acest interviu ca nu va candida pentru un al doilea mandat la conducerea Comisiei Europene, astfel ca in anul 2019 va parasi acest post.

Pe de alta parte, el a insistat ca Marea Britanie nu are dreptul sa negocieze acorduri comerciale cu state terte atat timp cat inca este membra a Uniunii Europene.

Unii oficiali de la Londra au declarat ca au loc astfel de discutii cu mai multe state, in timp ce noul presedinte al SUA, Donald Trump, a anuntat ca sustine incheierea unui acord comercial cu Marea Britanie. ...citeste mai departe despre "Seful Comisiei Europene se teme ca Brexitul va diviza UE: Britanicii vor promite ceva fiecaruia" pe Ziare.com

#Junker Brexit negocieri acorduri economice , #Stiri Macroeconomie