Seful bancii centrale a Germaniei: Pericolul ca situatia Greciei sa explodeze creste pe zi ce trece

Joi, 11 Iunie 2015, ora 14:40
1003 citiri
Seful bancii centrale a Germaniei: Pericolul ca situatia Greciei sa explodeze creste pe zi ce trece

Seful bancii centrale din Germania (Bundesbank) a avertizat ca pericolul ca situatia Greciei sa explodeze creste pe zi ce trece.

El a afirmat, joi, in timpul unui eveniment la Londra, ca zona euro isi doreste sa ajute Grecia, pentru ca tara sa isi imbunatateasca administratia publica, sa inlature barierele care blocheaza cresterea si sa inscrie finantele publice pe un traseu sustenabil, potrivit Guardian.

Mai mult decat atat, statele din uniunea monetara au furnizat fonduri substantiale pentru sustinerea procesului inevitabil de ajustare, a aratat oficialul german.

"E clar ca politica monetara poate stimula economia pe termen scurt. Insa nu poate livra crestere sustenabila pe o perioada mai lunga. Metaforic vorbind, daca esti intr-o barca si ti s-a ...citeste mai departe despre "Seful bancii centrale a Germaniei: Pericolul ca situatia Greciei sa explodeze creste pe zi ce trece" pe Ziare.com

#Grecia zona euro iesire, #Grecia datorii, #Grecia faliment Germania, #Grecia avertisment Germania , #Stiri Macroeconomie