Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sectorul industrie a trecut pe plus. Citu: "Reprezinta dovada clara ca in 2021 Romania poate avea o crestere peste asteptari"

Sectorul industrie a trecut pe plus. Citu: "Reprezinta dovada clara ca in 2021 Romania poate avea o crestere peste asteptari"

Dinamica sectorului industrial a devenit pozitiva in octombrie 2020, iar revenirea acestui sector reprezinta dovada clara ca in 2021 Romania poate avea o crestere economica peste asteptari, a scris marti ministrul interimar al Finantelor, Florin Citu, pe pagina sa de Facebook.

"Sectorul industrie a trecut pe PLUS dupa 19 luni! In octombrie 2020 dinamica sectorului industrial a devenit pozitiva. Acest sector a fost aruncat in recesiune in aprilie 2019. Revenirea sectorului industrial reprezinta dovada clara ca in 2021 Romania poate avea o crestere economica peste asteptari. Dar pentru a garanta aceasta crestere economica peste asteptari in 2021 este nevoie de un program de guvernare care sa stimuleze in continuare investitiile si un buget care sa elimine risipa resurselor bugetare", subliniaza Florin Citu.

Potrivit datelor publicate luni de Institutul National de Statistica, in luna octombrie 2020, productia industriala (serie bruta) a fost mai mare fata de luna precedenta cu 3,2%, ca efect al cresterilor inregistrate de cele trei sectoare industriale: productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+ 4,8%), industria prelucratoare (+3%) si industria extractiva (+1,4%).

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, productia industriala a crescut fata de luna precedenta cu 2,1%. Industria prelucratoare a crescut cu 2,6%, in timp ce productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si industria extractiva au scazut cu 3,2%, respectiv cu 1%.

De asemenea, fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala (serie bruta) a fost mai mica cu 1,3%, ca urmare a scaderilor inregistrate in industria extractiva (-9,0%), industria prelucratoare (-1,0%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-0,4%).

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 1,2%, datorita cresterilor inregistrate de industria prelucratoare (+1,6%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+0,7%). Industria extractiva a scazut cu 9%.

CITESTE SI: Expert: Pana la Craciun, in Bucuresti vor fi aproape 100.000 de infectari. "Este o povara insuportabila" ...citeste mai departe despre "Sectorul industrie a trecut pe plus. Citu: "Reprezinta dovada clara ca in 2021 Romania poate avea o crestere peste asteptari"" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 688 ori
Citeste mai multe desprecitu economie sector industrial