Seceta ne va costa: Legumele si fructele vor fi putine si scumpe

Marti, 01 Septembrie 2015, ora 17:05
988 citiri
Seceta ne va costa: Legumele si fructele vor fi putine si scumpe
Foto: Arhiva Ziare.com

Productiile de legume si fructe din acest an vor fi mai mici cu peste 20% din cauza secetei prelungite, iar din toamna preturile s-ar putea majora semnificativ la aceste produse, apreciaza Aurel Tanase, directorul executiv al Organizatiei Interprofesionale Nationale Prodcom Legume-Fructe din Romania.

"Reducerea productiei de legume si fructe va fi de peste 20% in acest an din cauza secetei si se va manifesta cel putin la culturile care au prins infloritul in perioada de maxima temperatura.

La ora actuala, piata este suficient de bine aprovizionata din productia interna, este diversa si nu sunt probleme. Luna august a fost traversata cu bine, pentru ca populatia a fost in vacanta, iar consumul a fost mai mic, insa, in ultima vreme, se simte un interes pentru produsele care fac obiectul conservarii pentru iarna", a declarat directorul executiv al Prodcom.

Cod rosu in agricultura, din cauza secetei. Efecte in lant: Pagube uriase, posibile scumpiri

In ceea ce priveste preturile ...citeste mai departe despre "Seceta ne va costa: Legumele si fructele vor fi putine si scumpe" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#seceta legume, #seceta fructe, #seceta crestere preturi , #Stiri Macroeconomie