Se scumpeste benzina! Prima reducere a productiei din ultimii 8 ani a crescut pretul petrolului

Miercuri, 30 Noiembrie 2016, ora 21:30
1366 citiri
Se scumpeste benzina! Prima reducere a productiei din ultimii 8 ani a crescut pretul petrolului
Foto: Arhiva Pixabay

Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a acceptat, miercuri, prima reducere a productiei de la criza financiara din 2008, asa ca pretul barilului de titei a urcat cu 8%, la 50 de dolari.

Asta se va traduce cel mai probabil printr-o scumpire a carburantilor si in Romania.

Acordul OPEC vine dupa ce Arabia Saudita si aliatii sai din Golf au acceptat reduceri majore ale productiei, iar Iranul a fost de acord cu o inghetare a productiei, transmite Financial Times (FT).

Reuniunea continua la sediul OPEC din Viena, pentru a finaliza detaliile acordului, dar surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat ca principalele obstacole au fost depasite.

Cele 13 state membre ale cartelului isi vor reduce productia cu aproximativ 4,5%, sau 1,2 milioane barili pe zi, pana la 32,5 milioane barili pe zi, urmand sa fie stabilite pentru fiecare stat membru OPEC tinte de productie.

Analistii se asteapta ca Arabia Saudita sa efectueze cea mai semnificativa reducere a... citeste mai departe despre "Se scumpeste benzina! Prima reducere a productiei din ultimii 8 ani a crescut pretul petrolului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#OPEC reducere productie petrol, #crestere pret baril petrol , #Stiri Macroeconomie