Se deschid sau nu primii kilometri de autostrada din Moldova, in 2020?

Vineri, 06 Martie 2020, ora 09:42
4723 citiri
Se deschid sau nu primii kilometri de autostrada din Moldova, in 2020?
Foto: Arhiva Facebook/Ministerul Transporturilor Infrastructurii si Comunicatiilor

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, s-a dus joi dupa-amiaza pe santierele Centurii Bacaului, sustinand ca vrea sa se asigure ca acolo chiar se lucreaza in ritm sustinut, asa cum i s-a comunicat. Iata ce a gasit ministrul pe santiere.

Pe pagina de Facebook a Ministerului Transporturilor a aparut, joi, inca de la orele pranzului, o postare care anunta ca Bode urmeaza sa ajunga, in scurt timp, pe Centura Bacaului, unde se construiesc primii kilometri de autostrada din Moldova.

Postarea cuprindea si o sinteza a datelor privind santierele. Anume: traseul pe care se construieste, modul in care sunt impartite santierele, costul lucrarilor, dar si maniera aleasa pentru finantarea soselei.

Centura Bacaului va avea aproape 31 de kilometri. Iar pentru a putea fi construita mai usor, a fost impartita in 3 tronsoane. Din tot acest traseu de 31 de kilometri, doar 16,3 kilometri (parte din tronsonul 1) vor fi de autostrada. Si asta, doar pentru ca in acel sector, Centura Bacaului se va suprapune pe traseul (existent doar pe hartie, momentan - n.red.) al Autostrazii A7, Ploiesti - Bacau - Siret.

Tot in postarea de pe pagina de Facebook a Ministerului Transportului este trecut stadiul realizarii lucrarilor: 47,5%. Cu alte cuvinte, s-a facut deja aproape jumatate din ce ar fi nevoie, la centura orasului.

"Am dorit sa parcurg tot acest amplasament, din dorinta de a ma asigura ca lucrurile sunt asa cum mi-au fost prezentate. Aici, la centura Bacaului, lucrarile au un stadiu fizic imbucurator, sunt in grafic (...)

Avem banii in buget, astfel incat toate lucrarile pe care le va realiza constructorul sa fie platite la timp. Va garantez ca toate problemele de mediu, nerezolvate de guvernarea anterioara, vor fi in curand istorie. Ca sa realizam acest lucru, in Guvern, s-a stabilit asigurarea finantarii pentru toate planurile de management privind mediul", a spus Bode, dupa ce si-a incheiat vizita de lucru.

Cand ar putea romanii sa circule pe aceasta autostrada, daca tot lucrarile la ea sunt intr-un "stadiu imbucurator", potrivit ministrului? E greu de spus. Mai ales ca pana si Lucian Bode se fereste sa promita asa ceva.

Reamintim ca - in ciuda insistentelor parlamentarilor din Opozitie si ale presei - Lucian Bode a refuzat sa isi asume finalizarea, in acest an, a unor anumite segmente de autostrada. In schimb, ori de cate ori a vorbit despre sosele de mare viteaza care s-ar putea finaliza, a mentionat si portiunea de autostrada din Centura Bacau ...citeste mai departe despre "Se deschid sau nu primii kilometri de autostrada din Moldova, in 2020?" pe Ziare.com

#Lucian Bode inspectie Centura Bacaului, #Lucian Bode Dorinel Umbrarescu Centura Bacaului , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9766 RON

0.0003

1 USD = 4.5135 RON

0.0050
  1. Avertismentul economiștilor pentru români: „Va fi jale în 2025". Câți bani primesc unii angajați ca să-și dea acum demisia
  2. Românii pot cumpăra titluri Tezaur începând de luni. Dobânzile, aceleași ca în septembrie
  3. Criza din fabricile României. Capcana economică din care industria nu a reușit să scape în 2024
  4. O companie a guvernului maghiar pregătește o lovitură de proporții în România. Vrea să preia o societate importantă dintr-un domeniu strategic
  5. Măsura dură ce ar putea afecta toți românii, din 2025: „Am avertizat, deja"
  6. Dimensiunea dezastrului! România are deficit de cont curent mai mare decât Franța, la un PIB de zece ori mai mic!
  7. Va renunța România la plafonarea prețurilor la energie? Ciolacu: "Comisia Europeană nu mi-a cerut niciodată nimic anormal"
  8. PSD pregătește impozitul progresiv înainte de campania electorală. Angajații ar putea rămâne cu sute de lei în plus în buzunar SURSE
  9. Județele unde românii câștigă cele mai mari salarii. 1 din 3 cetățeni se află la limita supraviețuirii
  10. Investiție uriașă de zeci de milioane de euro într-o fabrică de procesare a cartofilor pentru prăjit. Va fi cea mai mare din România și va produce de 6 tone pe oră