Ministrul pentru Energie, despre posibila scumpire la gaze: Nu vine apocalipsa

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 16:29
1241 citiri
Ministrul pentru Energie, despre posibila scumpire la gaze: Nu vine apocalipsa

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a vorbit luni despre liberalizarea pretului la gaze de la 1 ianuarie 2015, care ar putea duce la o scumpire drastica a caldurii, dupa cum a anuntat parlamentarul PSD Iulian Iancu, presedinte al Comisiei pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor.

Nicolescu a declarat, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca populatia nu trebuie sa fie alarmata inutil si ca "datele aruncate pe holuri nu sunt o dovada de profesionalism".

"La populatie nu va creste pretul, a fost o interpretare juridica a ANRE ca, pentru a se aplica acelasi lucru pentru gazul consumat in centrale, ar trebui o ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii 123. Ne-au trimis niste calcule spunand ca, daca legea nu se modifica, o sa creasca pretul final platit de populatie la caldura, intre 18% si 21%.

Ulterior, noi am cerut date suplimantare, sa vedem daca se impune (ordonanta de urgenta - n.red.), daca nu cumva suntem acoperiti de legislatia in ...citeste mai departe despre "Scumpire drastica a gazelor? Ministrul pentru Energie: Nu vine apocalipsa" pe Ziare.com

#scumpire gaz, #scumpire caldura, #scumpire gaz populatie , #Stiri Macroeconomie