Scotia independenta - cat ar afecta economic Romania si UE

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 11:06
1222 citiri
Scotia independenta - cat ar afecta economic Romania si UE

Scotienii ies la vot, joi, pentru a decide daca vor sa fie independenti de restul Marii Britanii sau nu. Cele doua tabere, pro si contra, au fost umar la umar in sondajele de opinie, iar anumite aspecte importante nu au fost lamurite nici pana acum. In aceste conditii, ce consecinte ar avea o eventuala secesiune pentru Romania si Uniunea Europeana?

Daca rezultatul referendumului va fi "da", atunci scenariul ar fi daunator atat economiei Marii Britanii, cat si Scotiei, sustine Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al firmei de brokeraj Tradeviile.

"Marea Britanie ar pierde in special pe fondul stirbirii presigiului national, al renuntarii la controlul anumitor rute comerciale si al faptului ca petrolul din Marea Nordului ar reveni, cel mai probabil, Scotiei.

Totusi, estimez ca Scotia ar fi afectata mult mai mult, cel putin pe termen mediu, avand in vedere ca era beneficiara unor transferuri ...citeste mai departe despre "Scotia independenta - cat ar afecta economic Romania si UE" pe Ziare.com

#efecte independenta Scotia, #Romania independenta Scotia, #referendul independenta Scotia , #Stiri Macroeconomie