Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Schimbari de proportii in ultimii 12 ani in ceea ce priveste PIB-ul Romaniei

Schimbari de proportii in ultimii 12 ani in ceea ce priveste PIB-ul Romaniei
Romania figureaza in anuarul statistic pe 2015 al Uniunii Europene ca fiind tara cu cele mai mari contributii relative la formarea valorii adaugate brute (VAB) in economie din partea industriei, agriculturii si constructiilor, simultan cu cea mai redusa contributie din partea sectorului public (administratie, aparare, invatamant, sanatate si asistenta sociala etc.).

Chiar si dupa recalcularea de catre Institutul National de Statistica a datelor provizorii utilizate de Eurostat la intocmirea tabelelor din anuar, contrastul se pastreaza, desi trecem pe locul doi la industrie, dupa Cehia iar partea care revine sectorului constructiilor se diminueaza semnificativ.

Cert este ca, din 2003 incoace, ne-am confruntat cu o restructurare de proportii a modului de constituire a PIB.

Ponderea agriculturii in formarea VAB s-a redus la jumatate pe parcursul perioadei de zece ani luata ca baza de raportare de catre Eurostat. In pofida modificarii semnificative a ramurilor industriale care ...citeste mai departe despre "Schimbari de proportii in ultimii 12 ani in ceea ce priveste PIB-ul Romaniei" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 688 ori