Schimbare la varful finantelor mondiale: Se da liber la protectionism?

Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 22:25
2616 citiri
Schimbare la varful finantelor mondiale: Se da liber la protectionism?
Foto: Facebook IMF

Statele membre ale Fondului Monetar International nu si-au mai reinnoit sambata angajamentul de a se opune oricaror forme de protectionism, relateaza Reuters.

Comitetul Monetar si Financiar International, forul director al FMI, si-a reafirmat pozitia in domeniul cursurilor de schimb: "Ne vom abtine de la devalorizari concurentiale si nu vom tinti cursurile de schimb in scopuri legate de concurenta", sustine Comitetul intr-un comunicat.

"De asemenea, vom colabora pentru a reduce dezechilibrele globale excesive, prin urmarea unor politici corespunzatoare. Facem eforturi pentru a intari contributia comertului la economiile noastre", se mai arata in document. Lipseste insa mentiunea obisnuita impotriva protectionismului.

La Washington, saptamana aceasta, FMI si Banca Mondiala si-au tinut adunarile anuale, evenimente insotite ca de obicei si de o intalnire a ministrilor de finante si guvernatorilor de banci centrale din G-20.

AFP remarca o alta schimbare la varful economiei si finantelor: lipsa consensului din trecut privind schimbarile climatice. Un rol important in acest sens il are scepticismul noii administratii de la Washington conduse de presedintele Donald Trump. ...citeste mai departe despre "Schimbare la varful finantelor mondiale: Se da liber la protectionism?" pe Ziare.com

#FMI renunta protectionism, #FMI schimbare reguli , #Stiri Macroeconomie