Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Schema de ajutor de stat privind limitarea anumitor poluanti in aer, aprobata

Schema de ajutor de stat privind limitarea anumitor poluanti in aer, aprobata
Consiliul Concurentei a aprobat schema de ajutor de stat privind limitarea anumitor poluanti in aer, proveniti din instalatiile mari de ardere, valoarea ajutorului de stat ce urmeaza a fi acordat unui numar maxim de 25 beneficiari fiind de 13.000.000 RON. Aceasta schema este instituita prin Proiectul de Hotarare a Comitetului de Avizare al Fondului de Mediu pentru aprobarea Proiectului privind limitarea anumitor poluanti in aer, provenite din instalatiile mari de ardere si notificata de catre Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor - Administratia Fondului pentru Mediu.
In urma analizei notificarii, CC a ajuns la concluzia ca schema de ajutor de stat notificata indeplineste toate cerintele din Regulamentul privind ajutorul de stat regional. Prin urmare, s-a considerat ca masurile de ajutor de stat sunt compatibile cu mediul concurential normal si nu incalca aplicarea corespunzatoare a tratatelor internationale la care Romania este parte.

Sprijinul financiar din partea statului va fi acordat, in cadrul Proiectului, pentru achizitia de instalatii si echipamente tehnologice noi care asigura reducerea sau limitarea emisiilor poluante in atmosfera si respecta valorile maxime de emisie prevazute in Hotararea Guvernului nr. 541/2003.

Bloombiz.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 737 ori