Scenariul cel mai optimist pentru Grecia: Isi revine in 20 de ani. Dar cu ce pret?

Marti, 14 Iulie 2015, ora 12:26
997 citiri

Grecia si creditorii internationali au ajuns in sfarsit la un acord, dupa un summit maraton de negocieri tensionate. Pretul este insa urias si multe voci se intreaba ce credibilitate mai are acum UE. Mai mult, desi elenii au capacitatea de a iesi din criza, vor dura decenii bune pana cand Grecia va reveni pe linia de plutire.

Intr-o zi, insa, Grecia va fi normala. "Ce inseamna insa normala?", se intreaba juralistii de la Bloomberg. Bulgaria? Portugalia? Poate totusi Irlanda ar fi un model mai bun, scrie sursa citata.

Revenirea Irlandei din criza, cu ajutorul creditorilor europeni, a constituit o poveste de succes si ar trebui sa fie un model pentru tarile care au probleme financiare. Dupa Grecia, Irlanda a fost a doua tara din zona euro care a ajuns in dificultate in 2008. A negociat cu partenerii europeni si a gasit solutii, depasind criza cu ajutorul unor programe de creditare si relansandu-si economia aplicand reforme.

Revenind in prezent, datele economice arata ca Irlanda ...citeste mai departe despre "Scenariul cel mai optimist pentru Grecia: Isi revine in 20 de ani. Dar cu ce pret?" pe Ziare.com

#Grecia criza acord, #Grecia datorii criza, #Grecia model Irlanda , #Stiri Macroeconomie